Ванилия бурбонска на прах 15g

Бурбонска ванилия! Една от най – скъпите подправки в света, наред с шафрана и кардамона. Нейният удивителен аромат, ефирен, но многопластов – цетен и дървесен, на мускус и дим е просто незабравим.
Описание

Натуралната Бурбонска ванилия на прах e плодът на зелената орхидея, в чиито шушулки се съдържат ваниловите зърна. Името й произлиза от испанската дума “vaina” и в превод означава “малка шушулка”. Подправката , която днес използваме за шоколади, сладкиши и други захарни изделия, се получава от смилането на цели изсушени ванилови зърна, затова и в натуралния си вид ванилията има кафяв цвят.

Натуралната ванилия помага при нервни разстройства, невроза,”гаси” негативните емоции.
Има добро действие при забавена менструация, колити и метеоризъм. Особено полезна е при малокръвие, а освен това стимулира работата на мускулите, без да ги възбужда. Оказва благоприятно действие при диспепсия, болести на нервната  система, ревматизъм, гърчове. Подправката е способна да подобри апетита и да понижи раздразнителността и стреса.
Ползата й се изразява в положително въздействие на процесите на храносмилането и обмена на веществата. Има и антиоксидантно действие, което помага за неутрализирането на свободните молекули (радикали), носещи вреда, а също и защитава организма от определени форми на рак.
Има и седативно влияние, което помага при възпаления на храносмилателния тракт, отделителната система, дихателните органи и сърдечно-съдовата система.

Хранителна стойност за 100g:

Енергийна стойност (kJ/kcal)1295/313
Мазнини (g)12.5
– от които наситени (g)1.3
Въглехидрати (g)20.8
– от които захари (g)5.3
Белтъци (g)8.4
Сол (g)0.30
  Влакнини(g)41.2


Произход:
Мадагаскар

Подробности за продукта
В следната категория има още 16 продукта:

Марка: Био Класа

Агар - агар 30g

Агар- агар е водорасло, познато още като “вегетарианския желатин”. На малайзийски агар означава желе.Употреба: за желирането на 500мл. течност добавете 2.5гр. агар- агар. Загрейте течността докато заври, след което я охладете. Течността ще се желира след достигане на температура от 35 градуса.

В наличност

Последвайте ни във Facebook