Марка: Био Класа
Захар Мусковадо 300g
Ако искаш сладкишите, които приготвяш да имат карамелен аромат, приготви ги с захар Мусковадо! Тя е нерафинирана тъмнокафява захар.
Сертифициран биологичен продукт.
Кленовите дървета, които са единствен източник на сиропа, се намират в някои щати на Канада – Ню Брунсвик, Нова Скотиа и Квебек, също така в щатите Вермонт и Ню Йорк в САЩ. Процесът на добив на кленов сироп е вековна традиция в Северна Америка, където индианците са го използвали както за храна, така и в медицината. С томахавките си те правели дупки в дървото и събирали сиропа в специални съдове. В днешно време се използват много по-нови и по-прецизни технологии за извличането на ценния сироп. Пробива се малка дупка в дървото, което позволява сокът свободно да изтече навън.
Кленовият сироп съдържа по-малко калории и има по-висока концентрация на минерали от меда. Може да бъде намерен повсяко време на годината! Той е един от хранителните чудеса на света. Този лепкав, кехлибарен на цвят сироп със сладък вкус се изхожда от сокaна черно или червено кленово дърво. Сокът е чист, почти безвкусен и с много ниско съдържание на захар през този първи процес. След това бива сварен, за да придобие по-голяма гъстота, вкус и цвят. Съдържанието на захар в него е около 60%.
Кленовият сироп има много причини да бъде сочен като много добър здравословен продукт. Той е чудесен източник на манган и цинк. Манганът е незаменим кофактор в редица ензими за поддържането на продуктивност на енергия и антиоксидантен ефект. Именно в нашите клетки, където митохондриите са главен производител на енергия, действа един от тези ензими, за които основно гориво е манганът – от кленовия сироп можем да си набавим 22% от дневните нужди. Той повишава здравето на сърцето. Цинкът, освен че е антиоксидант, понижава риска от атеросклероза. Той е нужен за поддържане функцията на ендотелните клетки. По този начин повишава добрия холестерол и намалява лошия!
Кленовият сироп играе важна роля в поддържането на имунната система. Много от функциите на защитната ни система не са в оптимална форма без цинк. Особено при деца, липсата му намалява броя на белите кръвни клетки – Т-лимфоцити , макрофаги и Бета клетки. Цинкът възстановява нормалната им кондиция. Манганът е използван като имуностимулант и участва в продукцията на мъжките хормони. Кленовият сироп може да подпомогне репродуктивността при мъжете. Цинкът е най-концентриран в простатата – в никоя друга тъкан не се съдържа по-голямо количество от това вещество. Ниското му съдържание може да бъде предпоставка за рак на простатата. Минералът се използва с медицинска цел за намаляване на увеличения й размер.
Кленовият сироп е богат още на: въглехидрати, захари, разтворими и неразтворими влакна, натрий, витамини, минерали, мастни киселини, аминокиселини и други.
Марка: Био Класа
Ако искаш сладкишите, които приготвяш да имат карамелен аромат, приготви ги с захар Мусковадо! Тя е нерафинирана тъмнокафява захар.
Марка: Dragon Superfoods
Био сироп от агаве, суров, запазил всички хранителни вещества, е натурален естествен подсладител с приятно сладък вкус и лек карамелен аромат. Може да бъде заместител на захарта.
Марка: Arche
400 мл.Оризовият сироп е натурален подсладител, който не съдържа фруктоза и има фин карамелов вкус.Идеален е за десерти и напитки.
Марка: Dragon Superfoods
Ксилитол е чудесна алтернатива на захарта. Подходящ за диабетици, тъй като има много нисък гликемичен индекс, абсорбира се по-бавно от захарта и не повишава нивото на глюкоза в кръвта
Марка: Terrasana
250мл 100% чист канадски кленов сироп, градус А.Сертифициран биологичен продукт.
Марка: Био Класа
Опитай най-чистия вариант на кафявата захар – био захар Демерара. Богата на меласа и с неповторима сладост, тази захар ще подхожда на любимия ти чай!
Марка: GEPA
1000 гр.Био нерафинирана тръстикова захар.Сертифициран биологичен продукт.Производител: GEPA
Марка: Dragon Superfoods
Био Еритритол е подходящ за консумация и от диабетици и се счита, че е много по-качествен от други подсладители като цикламат, аспартам и захарин.
Марка: Dragon Superfoods
Кокосовата захар се извлича не от плодовете на кокосовата палма, а от нектара съдържащ се в цветовете на растението.Има нисък гликемичен индекс и е чудесен заместител на бялата захар. Вкусът и ароматът са с лек карамелен нюанс.