Амарант 250g

Описание

Амаранът (Amaranthus caudatus) има богата история , датираща от преди хиляди години. За негова родина се смята Централна и Южна Америка. Той е бил основна храна на древните ацтеки, които смятали , че амаранта е “храна дадена им от боговете” и затова винаги присъствал в свещените им ритуали

Препоръчителна употреба : Амарантът на Био Класа има приятен ядков привкус и се приготвя по същия начин като ориза- смесват се 3 чаши вода с 1 чаша амарант и се оставя да къкри за около 20-25 мин.,докато водата се изпари. Амарант е додходящ за хора , придържащи се към безглутенова диета , тъй като не съдържа глутен.

Съставки: 100% био амарант

 

Хранителна стойност за 100g:

Енергийна стойност (kJ/kcal)1643/389
Мазнини (g)5,6-8,6
– от които наситени мастни киселини (g)0,4-2
Въглехидрати (g)57-73
– от които захари (g)0-3
Белтъци (g)11,2-17
Влакнини (g)2,6-6,6
Сол (g)0,03

Произход: Индия 

Подробности за продукта
В следната категория има още 16 продукта:

Леща ОРО , 1 кг

Висококачествена българска леща със средно големи зърна и със зелено до кафяво оцветяване. Изключително ниското й мастно съдържание, я прави предпочитана и лесна за приготвяне гозба. Изцяло български продукт с превъзходен аромат при приготвяне и удивителни вкусови качества. Както бобовите растения, лещата е една от най-богатите на белтъчини и баластни...

В наличност

Марка: Био Класа

Киноа черна 250g

250г Био черна киноа.Сертифициран продукт от биологично земеделие.Произход : Перу Средна хранителна стойност на 100гЕнергия356kcalМазнини7.1g– от които наситени мастни киселини0.96gВъглехидрати55.7g– от които захари3.5gПротеини13.7gСолследи количество за Био Киноа Черна, Био Класа, 250 g Купи Код: ВК3170 Категории: Био Класа, Био храни, Зърнени, семена и...

В наличност

Марка: RISO ELEBI

ЧЕРЕН ОРИЗ ELEBI 1КГ

Ориз Неро Венере ( черен ) се влага в основни ястия, салати и гарнитури. Комбинира се с всякакви зеленчуци, каши, ястия с морски дарове. Много често се употребява и в направата на суши. Черният ориз е наричан и още пурпурен ориз, заради нюанска, който придобива след термична обработка.  

В наличност

Последвайте ни във Facebook