Пшеница 500g

Описание

Пшеницата е една от основните житни култури. Най-честое използвана за направата на хляб. Освен за тестени изделия пшеницата може да се консумира и сварена с добавка на супени плодове и ядки.

Пшеницата съдържа минерални соли, каталитични елементи, калций, магнезий, калий, хлор, сяра, силиций, цинк манган, кобалт, мед, йодид, арсен, витамини А, В, Е, К, Г, РР, и ферменти. Подходяща храна при състояния на деминерализация, анемия, бременност и кърмене. В народната медицина отварат от пшеница се смята за имуностимулатор. Пшеницата е богата на растителни хормони и съдейства за нормалното състояние на кожата.

 

Препоръчителна употреба: 

Изплакнете с вода и сварете за 30 – 45 минути, в съотношение 1:3. Може също да я накиснете предварително – за 10 часа, сменяйки водата на 2 – 3 часа. Това ще намали времето за варене до 10 минути.

 

Съдържа глутен. Може да съдържа следи от ядки, соя и сусамово семе.

 

Хранителна стойност за 100g:

 

Енергийна стойност (kJkcal)1385/328
Мазнини (g)2
– от които наситени мастни киселини (g)1
Въглехидрати (g)60
– от които захари (g)1
Влакнини (g)13
Белтъци (g)11
Сол (g)0.02

 

Произход: Австрия

Съхранение на продукта: на сухо и прохладно място.

 

 

 

Подробности за продукта
В следната категория има още 16 продукта:

ОРИЗ ПЕРЛЕН МАЕСТРО 0,500 КГ

За пълнени чушки, пиле с ориз и други любими български ястия. Ако се чудите с какъв ориз готви баба Ви, най-вероятно „перлен“ е правилният отговор. Каквото и да приготвите с него, ще видите, че след сваряване перленият ориз запазва целостта си и има леко кремав и нежен вкус.

В наличност

Леща ОРО , 1 кг

Висококачествена българска леща със средно големи зърна и със зелено до кафяво оцветяване. Изключително ниското й мастно съдържание, я прави предпочитана и лесна за приготвяне гозба. Изцяло български продукт с превъзходен аромат при приготвяне и удивителни вкусови качества. Както бобовите растения, лещата е една от най-богатите на белтъчини и баластни...

В наличност

Последвайте ни във Facebook