
Печен лешник
Лешниците съдържат почти 91% моно-ненаситени мазнини и по-малко от 4% наситени мазнини.
Кашуто има значително по-малко съдържание на мазнини, отколкото повечето ядки, с приблизително 75%, състоящо се от ненаситени мастни киселини.
Лешниците съдържат почти 91% моно-ненаситени мазнини и по-малко от 4% наситени мазнини.
Шамфъстъкът се характеризира с високо съдържание на хранителни вещества, сред които голям процент ненаситени мастни киселини, белтъчини, аминокиселини и минерални вещества. Смята се, че е добър източник на витамините Е, В1 и В6.
Марка: Био Класа
250г Био тиквено семе.Сертифициран продукт от биологично земеделие.Произход: Китай
Тиквените семки са богати на Омега-3 мастни киселини с изявено противовъзпалително действие. Те притежават доказани свойства да поддържат здравето на сърцето и да понижават кръвното налягане .
Марка: Био Класа
250гр. Счукано ленено семе.Сертифициран биологичен продукт.
Марка: Green
250 гр. Био стафиди*, кашу*, бразилски орех*, бланширани бадеми*, орехи* и лешници*. *= сертифициран продукт от биологично земеделие. Може да съдържа следи от глутен, сусам, соя, лешници и ядки.
Бразилските орехи са с високо съдържание на протеин , калций , желязо, цинк , и са един от най-добрите естествени, хранителни източници на селен.
Марка: Био Класа
200г Био фурми без костилка.Сертифициран продукт от биологично земеделие.
Фъстъците са ценна маслодайна култура. В семената се акумулират 47 – 54 % мазнини с много високо качество, белтъчини (20 – 37 %) и въглехидрати. Те са богати на витамин В1, В3, Е и цинк. Витамин В3 влияе позитивно върху нервната система. Като мощен антиоксидант Витамин Е спомага за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания и рак. Цинкът има ключова...
Марка: Био Класа
250г Био ленено семе.Сертифициран продукт от биологично земеделие.Произход: Индия
Марка: ВУЙЧО ВАНЬО
Какви са полезните хранителни вещества във фъстъците? Витамини Е, С и В комплекс Минерали като манган, калций, магнезий, фосфор, калий, натрий, цинк, селен и мед Протеин Омега-6 мастни киселини Фибри Въглехидрати за енергия Естествени захари Какви са хранителните вещества и ползите за здравето, които фъстъците предоставят?
Кашуто е добър източник на калий , витамини от група В и фолиева киселина . Те съдържат полезни количества магнезий, фосфор, селен и мед.
Кашуто има значително по-малко съдържание на мазнини, отколкото повечето ядки, с приблизително 75%, състоящо се от ненаситени мастни киселини.