

Бадемите са известни със свойствата си на антиоксидант. Те са изключително богати на витамин Е.
Бадемите са много добър източник на витамин Е и манган. Те са добър източник на магнезий, мед, рибофлавин (витамин B2) и фосфор. За щастие, въпреки че една четвърт чаша бадеми съдържа около 18 грама мазнини, по-голямата част от тях (11 грама) са полезните за сърцето мононенаситени мазнини. 35 гр. бадеми съдържат 205 калории и 7.62 гр. протеини. Бадемите...
Кашуто има значително по-малко съдържание на мазнини, отколкото повечето ядки, с приблизително 75%, състоящо се от ненаситени мастни киселини.
Кайсиевите ядки са богати на Омега-6 мастни киселини, витамини В15 и В17, А и Е, витамин F, ниацин, диетични фибри, фитостероли и други. Енергийната стойност на 100 г кайсиеви ядки е между 500-700 ккал.
Марка: Био Класа
200гр. Био сини сливи без костилка.Сертифициран продукт от биологично земеделие.
Макадамията е богата на моно-ненаситени мастни киселини ( „добрите“ мазнини), които могат да помогнат намаляването на общите нива на холестерола. Осемдесет процента на мазнини в маслото от макадамия е моно-ненаситено – шест процентни пункта по-висок от зехтин, който е едва 74 процента. Макадамията съдържат витамин А, тиамин, рибофлавин, ниацин, желязо и е...